14

Mar 2018

Masa rotundă “Antreprenoriatul – vector al dezvoltării în regiunea Nord-Est”

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Consiliul Județean Neamț organizează masa rotundă “Antreprenoriatul – vector al dezvoltării în regiunea Nord-Est”.

Evenimentul este parte din proiectul Startup Activator, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și își propune încurajarea antreprenoriatului prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din regiunea Nord-Est. Prin proiect vor fi selectate 500 de persoane care vor participa la cursuri de dezvoltare a competențelor antreprenoriale și care vor avea posibilitatea să participe la un concurs de planuri de afaceri în urma căruia cele mai bune 75 de planuri, în ordinea punctajului obținut la evaluare, vor fi finanțate cu 160.000 lei fiecare (finanțare 100% nerambursabilă).

Evenimentul va avea loc vineri, 16 martie 2018, începând cu ora 11:00, la sediul Rubik Hub din Piatra Neamț, Aleea Tineretului, nr.1. Masa Rotundă are drept scop promovarea antreprenoriatului și implicarea mediului de afaceri, a mediului academic și a autorităților publice locale pentru creșterea impactului obiectivelor proiectului la nivel regional.

Temele abordate în cadrul evenimentului vor fi: antreprenoriatul – alternativă de carieră și surse de finanțare, rolul startup-urilor în ecosistemul antreprenorial din Regiunea Nord-Est, povești de succes, rolul mentoratului în dezvoltarea unui start-up. De asemenea, se dorește crearea unor parteneriate de susținere a activităților proiectului atât pe perioada de implementare a acestuia, cât și în perioada de sustenabilitate.

5

1